Skip to main content

Adana Gezi Rehberi - Adana Belediye Otobüs Saatleri

Adana Gezi Rehberi


adana


Festivaller şehri Adana, Akdeniz bölgesinde bulunuyor. Seyhan, Çukurova ve Yüreğir merkez ilçeleri ile beraber toplamda 15 ilçesi vardır. İki milyondan fazla olan nüfusu ile Türkiye’nin altıncı büyük şehri unvanına sahiptir. Adana gezi rehberi ile şehirde yapılabilecek bütün aktiviteleri öğrenin.


Nerede?

Adana, Akdeniz’e yaklaşık 160 kilometre uzaklıktadır. Şehre en yakın il ise 60 kilometre uzağındaki Mersin’dir. Doğusunda Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş, kuzeyinde Kayseri ve Niğde bulunuyor.





Ne Zaman Gidilmeli?

Akdeniz ikliminin hâkimiyet sürdüğü Adana’da yaz ayları oldukça sıcak geçer. Yaz tatilini burada geçirmek isteyenler Karataş ilçesinde ya da hemen yanı başındaki Mersin iline giderler. Buralarda bulunan özel ve halk plajlarında denize girilir. Ayrıca şehrin en önemli simgesi olan festival zamanlarında da turist akını yaşanır. Rakı ve Şalgam Festivali Kasım ayının ikinci cumartesi günü, Portakal Çiçeği Festivali Nisan ayının ilk haftası ve Yemek Festivali ise Ekim aylarında gerçekleşir. Yıllardır Adana da gerçekleşen Altın Portakal FilmFestivali ise hem turist hem de ünlü akımına uğruyor.


Ulaşım Ve Konaklama

Adana’ya şehir dışından ulaşım Şakir Paşa Havalimanı, şehirlerarası otobüs terminali ve demir yolları ile sağlanır. Şakir paşa Havalimanı’na gelen turistler buradan HAVAŞ, taksi ya da şehir içi dolmuş ve otobüsler ile merkeze geçerler. Şehirlerarası otobüs terminaline gelen yolcular ise otobüs firmalarının sağladığı servisler ile Atilla Altıkat mevkiine gelirler. Tren yolculuğu severler ise istasyon caddesinde inerler. Böylece şehir merkezine gelmiş olurlar. Şehir merkezinde birçok konaklama yeri bulunur. Seyhan Oteli, İbis Otel, Çavuşoğlu Otel, Madi Otel, Hilton Otel, Sheraton Otel kalınabilecek birçok seçenek arasındadır.


Nerede Kalınır?

Adana şehir merkezinde kalmayı tercih edenler beş yıldıza kadar olan otellerde konaklayabilir. Deniz havası alıp tatil yapmak isteyenler ise Karataş ya da Mersin de bulunan denize sıfır oteller de kalabilirler. Temiz dağ ve orman kokusu almak isteyen tatilciler ise yaylaları tercih ediyorlar. Pozantı, Fındıklı ve Tekir gibi yaylalarda mis gibi kokan orman kokusu ile uyanabilirsiniz. Çiftehan’da bulunan kaplıca otellerinde termal sulara girebilirsiniz.


Gezilecek Yerler

taş köprüsü
taş köprüsü

ulu camii
Ramazanoğulları Camisi
Mimari açısından tarihi bir yapı sunan Adana’nın sembolü Taş Köprü’dür. Tarihinde birçok uygarlık gören Taş Köprü, şehir merkezinde bulunmaktadır. Seyhan ilçesi ile Yüreğir ilçesini birbirine bağlıyor. Yeniden düzenlenen Adana Arkeoloji Müzesi, tüm tarihi içerisinde barındırıyor. 28 bin 500 kişilik kapasitesi ile en büyük cami unvanına sahip Sabancı Cami (Merkez Cami) ihtişamı ile göz dolduruyor.



merkez parkı

Şehir İçi Ulaşım

Adana da şehir içi ulaşım belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri, dolmuşlar ve metro ile sağlanır. Belediye otobüsleri hemen hemen merkez ilçelerdeki tüm mahallelere gidiyor. 2010 yılında hizmete açılan metronun 13 güzergâhı vardır. Yüreğir ilçesinden başlayan güzergâh Seyhan ilçesinden devam edip Çukurova ilçesinde son buluyor.


yeşil belediye otobüsü


Adana Belediye Otobüs Saatleri


Adana’da birçok otobüs hattı vardır. Özel halk otobüsleri (beyaz ve turuncu), Büyük Şehir Belediyesi otobüsleri (kırmızı), dolmuşlar (İtimat, Cemal Paşa, Topel, Kiremithane, İncirlik vs.) ve metro ile ulaşım sağlanır. Akşam saat 8’den sonra tüm ulaşım araçları nöbet sistemine geçer. Gün içerisinde ki yoğunlukları hemen hemen yarıya düşer. 

Detaylı bilgi için inceleyebilirsiniz: Güncel Adana otobüs saatleri



Sosyal Medya Hesablarımız:









Comments

Popular posts from this blog

Van Gezi Rehberi ve Otobüs Hareket Saatleri

Van Gezi Rehberi ve Otobüs Hareket Saatleri VAN TEPEDEN BAKIŞ   Van, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan en kalabalık 19. ilidir. Ayrıca yüzölçümü olarak Türkiye'nin en büyük 6. ili olarak da biliniyor. 1 milyon 100 binlik nüfusu ile Doğu bölgesinin en kalabalık şehridir. Van, birçok güzelliğe sahip şehir olarak biliniyor. Ayrıca tarihi açıdan da köklü bir geçmişe sahiptir. Birçok olaya ev sahipliği yaptığı biliniyor. 2014 yılında da Büyükşehir unvanını almıştır. Van'ı ünlü yapan simgelerden biri de bembeyaz tüylere sahip olan Van kedileridir. Ayrıca bu kediler gözlerinin farklı renkte olması ile de ilgi çekiyor. İKİ GÖZ RENGİ BİRBİRİNDEN FARKLI OLAN VAN KEDİSİ Van Gezi Rehberi Van, gezilecek birçok noktaya sahip olan özel bir şehirdir. Her bir noktası farklı bir güzelliğe ev sahipliği yapan Van'a gitmek istiyorsanız birçok alternatif yol bulunuyor. Uçak, otobüs veya turlar ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Ardından şehir içerisinde de

Bartın Gezi Rehberi ve Belediye Otobüs Hareket Saatleri

Bartın Gezi Rehberi ve Belediye Otobüs Hareket Saatleri BARTIN TEPEDEN GÖRÜNÜM Bir zamanlar Zonguldak iline bağlı olan Bartın, daha sonra il statüsüne kavuştu. Batı Karadeniz'de yerli ve yabancı en çok turist çeken illerden biridir. Özellikle yaz aylarında hareketlilik oranı artmakta. Pek çok ülkeden insanlar turlarla bu nadide cennet yeri görmeye geliyor. Amasra ve İnkumu gibi deniz kıyısı ilçeler daha çok turist akınına uğruyor. Yaz tatillerini geçirecek, huzurlu bir yer. Genel hatları ile Bartın gezi rehberi . Ne Zaman Gidilmeli BARTIN YAZ MEVSİMİNDEN ÇEKİM Bartın iklimi kışın soğuk yazın sıcaktır Karadeniz kıyısında her mevsim yağış görüldüğünden Bartın ili de yağışlardan nasibini alır. Bu yüzden Bartın ve ilçelerinin tüm nimetlerinden yararlanılmak isteniyorsa en uygun zaman haziran, temmuz ve ağustos aylarıdır. Bu aylarda hem denizin tadını çıkartabilir hem de balık restoranlarında pek çok balık türünün tadına bakma imkânı bulabilirsin. Nerede?