Skip to main content

Bartın Gezi Rehberi ve Belediye Otobüs Hareket Saatleri


Bartın Gezi Rehberi ve Belediye Otobüs Hareket Saatleri

Bartın Manzarası
BARTIN TEPEDEN GÖRÜNÜM

Bir zamanlar Zonguldak iline bağlı olan Bartın, daha sonra il statüsüne kavuştu. Batı Karadeniz'de yerli ve yabancı en çok turist çeken illerden biridir. Özellikle yaz aylarında hareketlilik oranı artmakta. Pek çok ülkeden insanlar turlarla bu nadide cennet yeri görmeye geliyor. Amasra ve İnkumu gibi deniz kıyısı ilçeler daha çok turist akınına uğruyor. Yaz tatillerini geçirecek, huzurlu bir yer. Genel hatları ile Bartın gezi rehberi.

Ne Zaman Gidilmeli

Bartın'da Yaz Mevsimi
BARTIN YAZ MEVSİMİNDEN ÇEKİM
Bartın iklimi kışın soğuk yazın sıcaktır Karadeniz kıyısında her mevsim yağış görüldüğünden Bartın ili de yağışlardan nasibini alır. Bu yüzden Bartın ve ilçelerinin tüm nimetlerinden yararlanılmak isteniyorsa en uygun zaman haziran, temmuz ve ağustos aylarıdır. Bu aylarda hem denizin tadını çıkartabilir hem de balık restoranlarında pek çok balık türünün tadına bakma imkânı bulabilirsin.

Nerede?


Batısında Zonguldak, doğuda Kastamonu ve güneydoğusun da Karabük illeriyle çevirili. Ormanları ve masmavi deniziyle Türkiye'nin Batı Karadeniz'deki cennet köşelerinden biridir. Kuzeyinde 59 kilometrelik sahil şeridi var. İçerisinden Bartın çayı geçmektedir. Bartın bir liman kentidir ve liman uluslararası olarak da hizmet veriyor.

Ulaşım ve Konaklama

BARTIN 'a ULAŞIM SAĞLAYAN FİRMA EFE TUR

Zonguldak, Antalya, Trabzon, Bursa, İzmir, İstanbul ve Ankara illerinden her gün düzenli otobüs seferleri bulunan Bartın'a diğer illerden gelecek olanlar bu illerin aktarımlı tarifesiyle ulaşabilirsin. Ayrıca Bartın ilinden ilçelerine minibüs seferleri de düzenleniyor. Bartın ili ve ilçelerinde oteller, pansiyonlar ve apart oteller


Nerede Kalınır?

Bartın Konaklama
BARTIN TEPEDE BULUNAN GÜNTER SEHER OTEL

Bartın merkez, Amasra ve İnkumu gibi Bartın'ın en çok tercih edilen yerlerinde 3, 4 ve 5 yıldızlı oteller mevcut. Buralarda yaz aylarında doluluk oranının %100 olması nedeniyle tatil sitelerinin erken rezervasyonlardan yararlanma ya da kalınacak yer ile iletişime geçilip yer ayırtılması istenebilir. Ayrıca Bartın ve ilçelerinde kendini ev ortamında gibi hissedeceğin pansiyon ve konaklarda da kalabilirsin.

Gezilecek Yerler

Amasra Manzara
BARTIN AMASRA GÜNEŞLİ GÜN MANZARASI

Bartın ve ilçelerinde tatil yapmayı düşünüyorsan en az 1 haftalık programa ihtiyaç var çünkü gezilecek yerleri insanı içine çekiyor. Amasra, Bartın ilinin en çok turist çeken cennetlerinden biri. Bartın'dan 10–15 dakikada kalkan minibüsler ile kısa sürede eşsiz manzaranın tadını çıkartarak gidebilirsin. Fatih Sultan Mehmet'in tepeden doğru ilk gördüğünde " Lala, lala, Çeşm-i cihan bu mu ola" dediği Amasra, daha merkezine girmeden insanı büyülüyor.
Muhteşem bir atmosfere ve doğal güzelliklere sahiptir. Genç yaşta vefat eden sanatçı Barış Akarsu'nun mezarını ziyarete geliyorlar. Kale içinde ve sahil kesiminde çok sayıda otel, pansiyon ve apart otelleri var. Ayrıca hemen sahildeki öğretmen evi de dışarıdan misafir kabul ediyor.
Acıktığında balık restoranları ve teknede balık ekmek keyfi seni bekliyor. Balık restoranında fırında helva ya da ballı cevizli manda yoğundu tatlı olarak farklı bir lezzet katıyor. Yaz aylarında tüm gün hatta gecesinde canlı ve hareketli bir yer. 

Bartın Balık Restoranı - Mustafa Amca'nın Yeri
BARTIN MUSTAFA AMCA 'NIN YERİ ALABALIK RESTAURANT
Dokuma ve ahşap hediyelik eşyalardan da alma imkânın var. Bartın, tel kırmasıyla ünlü bu yüzden özellikle Amasra Çekiciler çarşısında hediyelik tel kırma işlemeli ürünler bulabilirsin. Yaz aylarında şenlikler ve festivaller düzenlenir. Amasra plajı, ağlayan ağaç, antik tiyatro, tarihi kemere köprüsü, Kuşkayası yol anıtı, Güzelcehisar lav sütunları başlıca görülmesi gereken yerlerden.

Otobüs Hatları ve Saatleri

Bartın Belediye Otobüsleri
BARTIN BELEDİYESİ ÖZEL HALK OTOBÜSÜ
Bartın iline Ankara, İzmir İstanbul gibi illerden düzenli olarak otobüs seferleri var. Ayrıca Zonguldak terminalinden yarım saatte bir minibüs ve otobüs seferi mevcut. İlçelere ise Bartın'dan 10–15 dakikada bir araç bulmak mümkün.
Bartın otobüs saatleri ve güzergahları şehir içinde ulaşım özel halk otobüsleri, belediye otobüsleri ve dolmuşlar ile sağlanıyor. Şehir merkezinde bulunan özel ticari taksiler ise istediğiniz yerden alıp dilediğiniz yere bırakıyorlar. 


Detaylı Bilgi İçin İnceleyebilirsiniz  GÜNCEL BARTIN BELEDİYESİ OTOBÜS SAATLERİ

Sosyal Medya Hesaplarımız 'dan Bizi Takip Edebilirsiniz

https://www.otobussaatleri.org
https://www.facebook.com/otobussaatleri/
https://twitter.com/otobussaati
https://medium.com/@otobussaatleri
https://about.me/otobussaatleri
https://www.instagram.com/otobussaatleri/
https://www.youtube.com/channel/UCeOZN0nuz9x_p0nlW7laApw/
https://www.linkedin.com/company/otobussaatlerii/
https://tr.pinterest.com/otobussaatlerii/
https://belediyeotobussaatleri.blogspot.com
https://sites.google.com/view/otobussaatlerii/home
https://scholar.google.com/citations?user=FagXEzoAAAAJ&hl=en

Comments

Popular posts from this blog

Sakarya Gezi Rehberi ve Otobüs Hareket Saatleri

Sakarya Gezi Rehberi ve Otobüs Hareket Saatleri EN YAŞANILABİLİR 2.ŞEHİR SAKARYA KUŞ BAKIŞI Sakarya , Marmara Bölgemizin Çatalca-Kocaeli bölümü arasında bulunuyor. Marmara Bölgemizin en hızlı gelişen illerinden biri olan Sakarya gezi rehberi yer aldığı güzergah sebebiyle özellikle İstanbul ve Ankara'ya yolculuk yapmak isteyenlerin ilk uğrak merkezidir. Sakarya'nın toplamda 16 adet ilçesi buluyor ve ayrıca ilçe belediyesi bulunuyor.16 adet ilçesinde ise toplamda 655 adet mahalle yer alıyor. Sakarya'ya Ne Zaman Gidilmeli? SAKARYA KIŞ MEVSİMİ ve ESKİ EVLER Sakarya, gerek Karadeniz Bölgesi kıyısında ve gerekse de Marmara Bölgesi doğu kısmında geniş bir alan üzerinde yer alması sebebiyle farklı iklim tiplerine sahiptir. Sakarya'nın gözde ilçelerinden Karasu ve Kocaeli ilçemiz Karadeniz Bölgemizin kıyılarında bulunması sebebiyle her iki ilçemizde de Karadeniz iklimi söz konusudur, Marmara Bölgemiz sınırlarına doğru yer alan ilçelerimizde ise tipik Akdeniz i...

Adana Gezi Rehberi - Adana Belediye Otobüs Saatleri

Adana Gezi Rehberi Festivaller şehri Adana, Akdeniz bölgesinde bulunuyor. Seyhan, Çukurova ve  Yüreğir merkez ilçeleri ile beraber toplamda 15 ilçesi vardır. İki milyondan fazla olan nüfusu ile Türkiye’nin altıncı büyük şehri unvanına sahiptir. Adana gezi rehberi ile şehirde yapılabilecek bütün aktiviteleri öğrenin. Nerede? Adana, Akdeniz’e yaklaşık 160 kilometre uzaklıktadır. Şehre en yakın il ise 60 kilometre uzağındaki Mersin’dir. Doğusunda Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş, kuzeyinde Kayseri ve Niğde bulunuyor. Ne Zaman Gidilmeli? Akdeniz ikliminin hâkimiyet sürdüğü Adana’da yaz ayları oldukça sıcak geçer. Yaz tatilini burada geçirmek isteyenler Karataş ilçesinde ya da hemen yanı başındaki Mersin iline giderler. Buralarda bulunan özel ve halk plajlarında denize girilir. Ayrıca şehrin en önemli simgesi olan festival zamanlarında da turist akını yaşanır. Rakı ve Şalgam Festivali Kasım ayının ikinci cumartesi günü, Portakal Çiçeği Festivali ...