Skip to main content

Van Gezi Rehberi ve Otobüs Hareket Saatleri


Van Gezi Rehberi ve Otobüs Hareket Saatleri

Van Gölü ve İli
VAN TEPEDEN BAKIŞ
 Van, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan en kalabalık 19. ilidir. Ayrıca yüzölçümü olarak Türkiye'nin en büyük 6. ili olarak da biliniyor. 1 milyon 100 binlik nüfusu ile Doğu bölgesinin en kalabalık şehridir. Van, birçok güzelliğe sahip şehir olarak biliniyor. Ayrıca tarihi açıdan da köklü bir geçmişe sahiptir. Birçok olaya ev sahipliği yaptığı biliniyor. 2014 yılında da Büyükşehir unvanını almıştır. Van'ı ünlü yapan simgelerden biri de bembeyaz tüylere sahip olan Van kedileridir. Ayrıca bu kediler gözlerinin farklı renkte olması ile de ilgi çekiyor.



Van Kedisi
İKİ GÖZ RENGİ BİRBİRİNDEN FARKLI OLAN VAN KEDİSİ

Van Gezi Rehberi

Van, gezilecek birçok noktaya sahip olan özel bir şehirdir. Her bir noktası farklı bir güzelliğe ev sahipliği yapan Van'a gitmek istiyorsanız birçok alternatif yol bulunuyor. Uçak, otobüs veya turlar ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Ardından şehir içerisinde de ulaşım araçlarını kullanarak ya da yine turlardan faydalanarak gezilecek noktalara erişim sağlayabilirsiniz. Gezilecek yerlerin yanı sıra farklı tatları da deneme imkanına sahip olabilirsiniz. Van gezi rehberi gezi konusunda size yardımcı olur.

Van'a Ne Zaman Gidilmeli?

 
Van'dan Kış Görüntüleri
KARLI BİR KIŞ GÜNÜNDE VAN

Van'a gitme gibi bir planınız varsa eğer yılın belli zamanlarında gitmek daha uygun olabilir. Bu zamanları takip ederek daha verimli bir Van gezisi geçirebilirsiniz.
Van karasal bir iklime sahiptir. Bu nedenle kış ayları oldukça sert geçer. Kar yağışı üç ay boyunca şehirden kalkmaz. Bu nedenle kış aylarında şehre gezi için gitmek pek tavsiye edilmez. En uygun gezi ayı yaz aylarıdır. Sıcak ve kurak geçse bile yaz aylarında yağış alabildiği için hava dengesi sağlanır. En uygun doğa aktiviteleri de yaz aylarında yapılabilir. Ancak kayak yapmayı sevenler kış aylarında da Van'ı tercih edebilir.

Van'dan yaz görüntüleri
GÜNEŞLİ BİR YAZ GÜNÜNDE VAN

Van Nerede?


 Van, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alıyor. Kuzeyinde Ağrı ile Bitlis, güneyinde ise Siirt ile Hakkari, doğusunda ise İran ile komşu bir ildir. İstanbul'a 1.700 km uzaklıkta iken Ankara'ya 1255 km uzaklıktadır.

Van Ulaşım ve Konaklama

Van Tren Seferi
KARLAR ALTINDA TREN YOLCULUĞU

Van'a ulaşım sağlamak için birçok yol bulunuyor. İster özel arabayla ister otobüslerle ister uçakla gidilebilir. Van Ferit Melen Havaalanı sayesinde uçakla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca demir yolu ile de Van Gölü Ekspres sayesinde Ankara'dan ulaşım sağlanabilir.
Konaklama için ise birçok tesis Van'da yer alıyor. Turistik bir bölge olduğu için tesislere ev sahipliği yapıyor.

Van Nerede Kalınır?

Van Konaklama Otel
VAN KONAKLAMA RESCADE OTEL

Van'da şehir merkezinde bulunan oteller, Van Gölü çevresindeki oteller, şehir dışında daha rahat zaman geçirmek için yapılan otellerde kalabilirsiniz. Bu otellerin ücretleri de otelin konumuna, büyüklüğüne göre değişiklik gösteriyor. Daha uygun fiyatlı yerde kalmak isteyenler de apartları tercih edebilir.

Van Gezilecek Yerler

Van Kalesi Fotoğrafı
VAN KALESİNDEN BİR GÖRÜNTÜ

Van gerek tarihi yerler gerek doğal alanlar gerekse modern yerler açısından oldukça zengin gezilecek yerlere sahiptir.
Eğer gidiyorsanız ilk olarak Van Kalesi'ni görebilirsiniz. M.Ö 9. yüzyılda yapılan bir tarihi alandır. Hoşap Kalesi, Çavuştepe Kalesi, Van Gölü, Akdamar Adası, Ayanis Kalesi, Şeytan Köprüsü, Yedi Kilise, Muradiye Şelalesi ve Peri Bacaları'nı mutlaka görmelisiniz.
Ayrıca VanGölü içerisinde yapılabilecek farklı aktiviteler de bulunuyor.
Yedi Kilise
VAN YEDİ KİLİSE ESKİ FOTOĞRAFI

Van Şehir İçi Ulaşım

Belvan Otobüs Kartı
BELVAN ULAŞIM KARTI

Van içerisinde şehir içi ulaşım birçok yol ile sağlanır. Belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri, minibüs ve taksi kullanılabilir. Ulaşımda kullanılabilecek olan kart ise Belvan Kart'tır. Tam ücret 1,80 iken öğrenci bilet fiyatı 1,25 TL'dir.

Van Otobüs Hatları ve Saatleri

 
Van Belediye Otobüsü
351 NOLU BELEDİYE OTOBÜS SEFERİ

Comments

Popular posts from this blog

Bartın Gezi Rehberi ve Belediye Otobüs Hareket Saatleri

Bartın Gezi Rehberi ve Belediye Otobüs Hareket Saatleri BARTIN TEPEDEN GÖRÜNÜM Bir zamanlar Zonguldak iline bağlı olan Bartın, daha sonra il statüsüne kavuştu. Batı Karadeniz'de yerli ve yabancı en çok turist çeken illerden biridir. Özellikle yaz aylarında hareketlilik oranı artmakta. Pek çok ülkeden insanlar turlarla bu nadide cennet yeri görmeye geliyor. Amasra ve İnkumu gibi deniz kıyısı ilçeler daha çok turist akınına uğruyor. Yaz tatillerini geçirecek, huzurlu bir yer. Genel hatları ile Bartın gezi rehberi . Ne Zaman Gidilmeli BARTIN YAZ MEVSİMİNDEN ÇEKİM Bartın iklimi kışın soğuk yazın sıcaktır Karadeniz kıyısında her mevsim yağış görüldüğünden Bartın ili de yağışlardan nasibini alır. Bu yüzden Bartın ve ilçelerinin tüm nimetlerinden yararlanılmak isteniyorsa en uygun zaman haziran, temmuz ve ağustos aylarıdır. Bu aylarda hem denizin tadını çıkartabilir hem de balık restoranlarında pek çok balık türünün tadına bakma imkânı bulabilirsin. Nerede?

Adana Gezi Rehberi - Adana Belediye Otobüs Saatleri

Adana Gezi Rehberi Festivaller şehri Adana, Akdeniz bölgesinde bulunuyor. Seyhan, Çukurova ve  Yüreğir merkez ilçeleri ile beraber toplamda 15 ilçesi vardır. İki milyondan fazla olan nüfusu ile Türkiye’nin altıncı büyük şehri unvanına sahiptir. Adana gezi rehberi ile şehirde yapılabilecek bütün aktiviteleri öğrenin. Nerede? Adana, Akdeniz’e yaklaşık 160 kilometre uzaklıktadır. Şehre en yakın il ise 60 kilometre uzağındaki Mersin’dir. Doğusunda Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş, kuzeyinde Kayseri ve Niğde bulunuyor. Ne Zaman Gidilmeli? Akdeniz ikliminin hâkimiyet sürdüğü Adana’da yaz ayları oldukça sıcak geçer. Yaz tatilini burada geçirmek isteyenler Karataş ilçesinde ya da hemen yanı başındaki Mersin iline giderler. Buralarda bulunan özel ve halk plajlarında denize girilir. Ayrıca şehrin en önemli simgesi olan festival zamanlarında da turist akını yaşanır. Rakı ve Şalgam Festivali Kasım ayının ikinci cumartesi günü, Portakal Çiçeği Festivali Nisa