Skip to main content

Gümüşhane Gezi Rehberi ve Otobüs Hareket Saatleri


Gümüşhane Gezi Rehberi ve Otobüs Hareket Saatleri

Gümüşhane Tepeden Bakış
GÜMÜŞHANE MANZARASI
Gümüşhane Doğu Karadeniz bölgesinde bulunan Harşit çayının iki yanına uzanarak doğal güzelliklere sahip olan bir şehirdir. Gümüşhane ismi nereden geliyor? Hiç merak ettiniz mi? Gümüş Türkçe hane Farsçadan gelir. Romalılar gümüş yeri derken Evliya Çelebi gümüş şehri demiştir. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Fatih Sultan Mehmet'in Pontus Rum devletini yıkmasıyla Türk hakimiyetine girmiştir. Gümüşhane ilinde 391 adet taşınmaz tarihi eser vardır. Her uygarlığa ait tarihi eserleri görmek mümkündür. Gümüşhane gezi rehberi yazımızı sizler için yazdık. Gelin Gümüşhane'de nereler gezilir nerede kalınır? Hep beraber inceleyelim.

Ne Zaman Gidilmeli?

Gümüşhane Yayla Şenliği
GÜMÜŞHANE YAZ MEVİSİMİ YAYLA ŞENLİĞİNDEN BİR KARE
Gümüşhane'de Karadeniz'e yakın yerlerde ılık iklim görülürken, iç kesimlerde karasal iklim görülür. Kışları sert ve kar yağışlı geçer. Yaz ayları ise gündüzleri sıcak geceleri serin olur. Kayak yapmayı sevenler kış aylarını tercih edebilir. Yaz aylarında yayla yerlerinde yayla şenlikleri düzenlenir. Yayla şenlikleri için yaz ayları tercih edilmelidir.

Nerede?


Gümüşhane ili hem Karadeniz'e hem de Doğu Anadolu'ya yakın bir yerdedir. Konum olarak Doğu Karadeniz diye geçer.

Ulaşım Ve Konaklama

Lüks Gümüşhane Otobüs
GÜMÜŞHANE 'YE ULAŞIM SAĞLAYAN ''LÜKS GÜMÜŞHANE'' FİRMASI
Gümüşhane ili için en iyi ulaşım karayoluyladır. Uzak illerden gelecekseniz ve tercihiniz hava yoluysa en yakın havalimanı olarak Trabzon hava limanını kullanmak zorundasınız. Gümüşhane otogarı şehrin merkezindedir. Merkezde olması her yere ulaşım kolaylığı sağlar. Birçok çeşit otobüs firması kent merkezine sefer düzenler. Ayrıca çevre illerden gelen otobüs firmaları ile her yere ulaşım mümkündür.

Nerede Kalınır?

Gümüşhane Ramada Otel
GÜMÜŞHANE KONAKLAMA SAĞLAYAN RAMADA OTEL

Gümüşhane ilinde konaklamak için birçok çeşit otel seçeneği mevcuttur. Her bütçeye uygun otel bulmak mümkündür. Otellerin geneli şehrin merkezindedir. Yaz aylarında şenliklere katılmak için butik otelleri tercih edebilirsiniz. Ahşap evler yaylalarda küçük otantik yapıdadır. Yaz ayları için önceden yer ayırtmanız gerekir.

Gezilecek Yerler

Satala Sadak Antik Kenti
GÜMÜŞHANE SADAK ANTİK KENTİ ESERLERİ
Sadak antikkenti, Kelkit ilçesinin sınırları içinde bulunur. Sit alanı olarak koruma altına alınmıştır. Limni gölü, doğal bir göl olan Limni gölü doğa yürüyüşü sevenler için bulunmaz bir fırsattır. Kamp alanları bulunur. Doğanın ortasında yeşilin tadını çıkarmanız için iyi bir fırsattır. Boyunyurt yaylası, yayla havası almak isteyenlerin uğrak yeridir. Santa harabeleri, Rumlar tarafından kurulan bu yerleşim yeri kültürel öneminin yanı sıra eşsiz bir doğal güzelliğe sahiptir. 




Tohumoğlu köprüsü, Osmanlıdan kalan bu köprü tarihi bir öneme sahiptir. Zigana kayak merkezi, her yıl binlerce kişinin kayak yapmak için uğradığı bu merkez 5 yıldızlıdır. Birçok kış sporunu yapabileceğiniz gibi tatil amaçlı şöminenin tadını çıkarmak için de ideal bir yerdir.

Gümüşhane Kış Sporu
GÜMÜŞHANE KIŞ SPORLARI KAYAK  YAPAN SPORCUMUZ

Şehir İçi Ulaşım

Gümüşhane şehir içi ulaşımda toplu taşıma araçları, minibüsler ve taksi kullanımı yaygındır. Kent merkezinde gezilecek yerler için özel arabanızı kullanabilirsiniz. Kent merkezinde ilçelere kalkan minibüsler vardır. Ayrıca tur şirketleri gezilecek yerlere seferler düzenler. Yolcu otobüsleri sabah 7 akşam 10 arası sürekli yolcu alır ve yolcu indirir.

Otobüs Hatları ve Saatleri

Gümüşhane Belediye Otobüsü
GÜMÜŞHANE BELDİYESİ ŞEHİR İÇİ OTOBÜSÜ
Kent merkezinde yolcu taşıyan otobüsler üniversite ve Hacıemin arasında her 15 dakikaya bir kalkar. Süleymaniye Mahallesi ve Çamlıköy arasında belirli saatlerde otobüs kalkar. Taksi ile her yere ulaşım mümkündür. Ancak biraz pahalı olabilir.

Detaylı Bilgi İçin İnceleyebilirsiniz : GÜMÜŞHANE BELEDİYE OTOBÜS SAATLERİ

Sosyal Medya Hesaplarımız 'dan Bizi Takip Edebilirsiniz

https://www.otobussaatleri.org
https://www.facebook.com/otobussaatleri/
https://twitter.com/otobussaati
https://medium.com/@otobussaatleri
https://about.me/otobussaatleri
https://www.instagram.com/otobussaatleri/
https://www.youtube.com/channel/UCeOZN0nuz9x_p0nlW7laApw/
https://www.linkedin.com/company/otobussaatlerii/
https://tr.pinterest.com/otobussaatlerii/
https://belediyeotobussaatleri.blogspot.com
https://sites.google.com/view/otobussaatlerii/home
https://scholar.google.com/citations?user=FagXEzoAAAAJ&hl=en 

 

Comments

Popular posts from this blog

Van Gezi Rehberi ve Otobüs Hareket Saatleri

Van Gezi Rehberi ve Otobüs Hareket Saatleri VAN TEPEDEN BAKIŞ   Van, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan en kalabalık 19. ilidir. Ayrıca yüzölçümü olarak Türkiye'nin en büyük 6. ili olarak da biliniyor. 1 milyon 100 binlik nüfusu ile Doğu bölgesinin en kalabalık şehridir. Van, birçok güzelliğe sahip şehir olarak biliniyor. Ayrıca tarihi açıdan da köklü bir geçmişe sahiptir. Birçok olaya ev sahipliği yaptığı biliniyor. 2014 yılında da Büyükşehir unvanını almıştır. Van'ı ünlü yapan simgelerden biri de bembeyaz tüylere sahip olan Van kedileridir. Ayrıca bu kediler gözlerinin farklı renkte olması ile de ilgi çekiyor. İKİ GÖZ RENGİ BİRBİRİNDEN FARKLI OLAN VAN KEDİSİ Van Gezi Rehberi Van, gezilecek birçok noktaya sahip olan özel bir şehirdir. Her bir noktası farklı bir güzelliğe ev sahipliği yapan Van'a gitmek istiyorsanız birçok alternatif yol bulunuyor. Uçak, otobüs veya turlar ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Ardından şehir içerisinde de

Bartın Gezi Rehberi ve Belediye Otobüs Hareket Saatleri

Bartın Gezi Rehberi ve Belediye Otobüs Hareket Saatleri BARTIN TEPEDEN GÖRÜNÜM Bir zamanlar Zonguldak iline bağlı olan Bartın, daha sonra il statüsüne kavuştu. Batı Karadeniz'de yerli ve yabancı en çok turist çeken illerden biridir. Özellikle yaz aylarında hareketlilik oranı artmakta. Pek çok ülkeden insanlar turlarla bu nadide cennet yeri görmeye geliyor. Amasra ve İnkumu gibi deniz kıyısı ilçeler daha çok turist akınına uğruyor. Yaz tatillerini geçirecek, huzurlu bir yer. Genel hatları ile Bartın gezi rehberi . Ne Zaman Gidilmeli BARTIN YAZ MEVSİMİNDEN ÇEKİM Bartın iklimi kışın soğuk yazın sıcaktır Karadeniz kıyısında her mevsim yağış görüldüğünden Bartın ili de yağışlardan nasibini alır. Bu yüzden Bartın ve ilçelerinin tüm nimetlerinden yararlanılmak isteniyorsa en uygun zaman haziran, temmuz ve ağustos aylarıdır. Bu aylarda hem denizin tadını çıkartabilir hem de balık restoranlarında pek çok balık türünün tadına bakma imkânı bulabilirsin. Nerede?

Adana Gezi Rehberi - Adana Belediye Otobüs Saatleri

Adana Gezi Rehberi Festivaller şehri Adana, Akdeniz bölgesinde bulunuyor. Seyhan, Çukurova ve  Yüreğir merkez ilçeleri ile beraber toplamda 15 ilçesi vardır. İki milyondan fazla olan nüfusu ile Türkiye’nin altıncı büyük şehri unvanına sahiptir. Adana gezi rehberi ile şehirde yapılabilecek bütün aktiviteleri öğrenin. Nerede? Adana, Akdeniz’e yaklaşık 160 kilometre uzaklıktadır. Şehre en yakın il ise 60 kilometre uzağındaki Mersin’dir. Doğusunda Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş, kuzeyinde Kayseri ve Niğde bulunuyor. Ne Zaman Gidilmeli? Akdeniz ikliminin hâkimiyet sürdüğü Adana’da yaz ayları oldukça sıcak geçer. Yaz tatilini burada geçirmek isteyenler Karataş ilçesinde ya da hemen yanı başındaki Mersin iline giderler. Buralarda bulunan özel ve halk plajlarında denize girilir. Ayrıca şehrin en önemli simgesi olan festival zamanlarında da turist akını yaşanır. Rakı ve Şalgam Festivali Kasım ayının ikinci cumartesi günü, Portakal Çiçeği Festivali Nisa